/ 5 ( Omdömen)
Skriv recension

Om Ferratum Credit

Ferratum var en tidig aktör på marknaden för så kallade mikrolån, alltså små privatlån med förhållandevis kort löptid. De var faktiskt först i Europa med att lansera så kallade smslån. Sedan starten 2005 har de nu haft 2 miljoner kunder.

Villkor

Ferratum Credit kräver att du som låntagare är minst 21 år gammal och folkbokförd i Sverige. De kräver också att du har en deklarerad, fast inkomst samt saknar skulder hos Kronofogden. Du kan dock få din ansökan beviljad trots upp till sex betalningsanmärkningar. Dessa måste emellertid vara mer än 6 månader gamla vid tiden för ansökan.

Ferratum Credit erbjuder en första räntefri månad. Därefter tillämpas en fast ränta som för närvarande är 9,45 %.

Lånen Ferratum Credit erbjuder fungerar som ett kreditkonto. Du beviljas alltså en viss kredit, som du får tillgång till att utnyttja genom att be om utbetalningar till ditt bankkonto. Räntan betalar du sedan endast på det belopp som du har begärt och fått utbetalt, vilket kan understiga den kredit du först blivit beviljad. Tjänsten liknar alltså i någon mån ett kreditkort, fast utan själva kortet.

Lånebeloppen hos Ferratum Credit ligger ligger mellan 500 kronor och 20 000 kronor.

Ansökningsprocessen

Du ansöker om ett lån hos Ferratum Credit genom deras hemsida. De har ett formulär i vilket du fyller i önskat belopp samt diverse personuppgifter.

Ferratum Credit gör sedan en kreditprövning av dig hos Creditsafe. Att de inte använder UC är en stor fördel för dig, eftersom ju fler registrerade kreditprövningar du har hos UC, desto sämre blir i regel din framtida kreditvärdighet.

Om du gör din ansökan under Ferratum Credits öppettider, får du i regel svar per sms inom tio minuter. Annars kommer svaret nästa dag som kundtjänsten har öppet.

Efter att krediten blivit beviljad kan du alltså begära att få hela eller delar av den överförd som kontanter till ditt bankkonto. Om du har ditt konto i Nordea, kan pengarna komma fram omedelbart efter att du begär överföringen. Om du har en annan bank kan pengarna nå ditt konto samma dag, om du gjort begäran innan kl 12.

Service

Ferratum Credit håller sin kundtjänst öppen veckans alla dagar. Under vardagar mellan kl 08:00 och 21:00, på helgerna öppnar de kl 11:00 och stänger kl 17:00.

Även om kundtjänsten står redo att besvara alla tänkbara frågor, kan du inte ansöka om ditt lån genom dem. Ansökan måste göras online.

Hemsidan är lättnavigerad och innehåller all information du kan tänkas behöva.

Trygghet

Ferratum Credit har varit aktiva på marknaden för privatlån sedan 2005, och var först med så kallade smslån. De har alltså lång erfarenhet, och har lyckats expandera till att idag ha 500 anställda. Som alla svenska långivare står de under Finansinspektionens tillsyn. Som konsument bör du alltså kunna känna dig trygg med att låna från en så erfaren, etablerad och stabil långivare.

Sammanfattning

Ferratum Credit är en framgångsrik och erfaren givare av små privatlån. De prioriterar en god kundservice, med en lättillgänglig kundtjänst. De har en snabb handläggningstid och direkta utbetalningar. Med ett lån hos Ferratum Credit får du ett slags kreditkonto, som du sedan kan utnyttja i den utsträckning du för tillfället har behov av. Räntan betalar du endast på den del av krediten du fått utbetald till ditt konto.

Kontakt