/ 5 ( Omdömen)
Skriv recension

Om Leasy

Leasy ägs av det välkända svenska företag Thorn, som varit verksamma med uthyrning och finansiering av hemelektronik sedan 1960-talet. Leasy ingår således i en etablerad och stabil koncern av företag, som har stor vana av konsumentkrediter och finansieringstjänster.

Villkor

Leasys krav på dig som låntagare är att du måste vara minst 20 år gammal och svensk medborgare. Du får dessutom inte ha några betalningsanmärkningar.

Hos Leasy finns möjlighet att låna upp till 50 000 kronor med en maximal löptid på sex år. Leasy erbjuder dig som låntagare två betalningsfria månader under lånets återbetalningstid. Du får dock inte utnyttja fler än en av dessa under ett och samma år.

Leasy är en långivare som beviljar förhållandevis många ansökningar. För att kompensera för den risk detta innebär, har de också ganska många avgifter och kostnader, och en relativt hög ränta. Om du tar ett lån hos Leasy får du betala både uppläggningsavgift och aviavgifter, och därtill vad de kallar en administrationsavgift om du väljer att återbetala lånet med autogiro. De effektiva årsräntor Leasy för närvarande erbjuder ligger på mellan 11,52 % och 42,25 %.

Ansökningsprocessen

Du kan ansöka om ett lån hos Leasy genom deras hemsida. Du får där fylla i ett formulär med vissa personuppgifter. Leasy gör sedan en kreditprövning hos det välkända kreditupplysningsföretaget UC. Baserat på vad kreditprövningen visar, sätter Leasy en individuell ränta för varje låntagare. Om din ansökan blir bevilja får du ett lånerbjudande som du signerar med din e-legitimation.

Efter att Leasy mottagit din underskrift gör de en omedelbar utbetalning av dina pengar. Du har en ångerperiod om 14 dagar, under vilken du kan häva lånet. Om du sedan betalar igen hela lånet inom 30 dagar från det att du hävt lånet, behöver du inte betala några avgifter.

Service

Leasys hemsida är mycket knapphändig vad gäller information. Deras villkor finns, och naturligtvis sidan för att göra låneansökan. Men därutöver saknas mycket av det som andra långivare erbjuder, exempelvis allmän information och råd kring att ta lån som privatperson. Kundtjänsten är öppen under vardagar kl 08:00 till kl 16:00 och på lördagar mellan kl 10:00 och kl 16:00.

Trygghet

Bakom Leasy står ett stort och stabilt svenskt företag, med över 40 års erfarenhet i branschen. Att Leasy inte beviljar ansökningar från personer med betalningsanmärkningar tyder på en sund och seriös företagskultur samt god kreditsed. Naturligtvis står Leasy under Finansinspektionens tillsyn. Som låntagare bör du kunna känna dig trygg med Leasys tjänster.

Sammanfattning

Leasy är ett betrott företag för konsumentkrediter, som beviljar en stor andel av inkommande ansökningar. Har du betalningsanmärkningar kan du dock inte låna av Leasy. Hemsidan är bristfällig vad gäller allmän information, men kundtjänsten är kunnig och hjälpsam, och håller goda öppettider. Leasy ägs av det väletablerade Thorn, vilket borgar för ett seriöst förfarande.

Kontakt

  •  Vretenvägen 13B 171 54 Solna
  •  0771-10 10 10
  •  info@leasy.se