/ 5 ( Omdömen)
Skriv recension

Om Viakredit

Viakredit är en aktör på den svenska marknaden för privatlån som ägs av ViaConto Sweden AB. De har opererat i Sverige sedan 2011 och har blivit en uppskattad givare krediter, som fungerar som ett slags kreditkort, fast utan själva kortet. En kontokredit, helt enkelt.

Villkor

Om du vill ansöka om en kontokredit hos Viakredit måste du vara minst 20 år gammal och ha en årlig inkomst om 120 000 kronor eller mer. Du ska dessutom ha varit folkbokförd i Sverige de senaste två åren. Om du har betalningsanmärkningar måste de vara äldre än ett år. Om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden kommer Viakredit att avslå din ansökan. För att ingå låneavtalet online måste du ha en e-legitimation.

En fördel med Viakredits kreditkonto är att de inte gör sin kreditprövning av dig genom UC. Att ha många registrerade förfrågningar i ditt namn hos UC, kan nämligen påverka din framtida kreditvärdighet negativt.

Viakredit erbjuder dig en kredit på upp till 20 000 kronor. Minsta belopp är 5 000 kronor. När krediten beviljas betalas hela beloppet ut till ditt konto. I den takt du sedan avbetalat krediten, kan du göra nya uttag. Du gör månatliga avbetalningar av den del av krediten som är utbetald. Dessa avbetalningar utgörs av minst 12 % av det utnyttjade kreditbeloppet. Räntan ligger för närvarande på sju procent per månad. Dock tillkommer inga andra, fasta avgifter.

Ansökningsprocessen

Du ansöker genom Viakredits hemsida. Du väljer då din önskade kreditgräns och anger vissa efterfrågade personuppgifter. Om din ansökan beviljas görs utbetalningen omedelbart efter att Viakredit mottagit din elektroniska signatur, som görs med din e-legitimation. Pengarna bör vara framme på ditt angivna konto senast nästföljande bankdag. Om du har ditt konto i Nordea, kan lånebeloppet dock vara framme redan samma dag.

Om du redan har en kredit hos Viakredit, som ligger under maxbeloppet kan du ansöka om att utöka din kreditgräns. För detta krävs dock att du redan har återbetalat 30 % eller mer av din utnyttjade kredit.

Service

Viakredit har goda öppettider. På vardagar kan du komma i kontakt med deras kundtjänst mellan kl 08:30 och 20:00. På lördagar håller de öppet från kl 10:00 till kl 16:00. De har dock stängt på lördagar under sommaren, samt stänger då kl 17:00 på vardagarna.

Personalen ger personlig rådgivning och upplevs som kompetent och hjälpsam. Hemsidan är snyggt och enkelt utformad, och lättnavigerad. All information och alla villkor är tydligt presenterade.

Trygghet

Viakredit är relativt nya på vår svenska marknad, men har ett stabilt och internationellt moderbolag i ryggen. De har etablerat sig som en seriös och trygg aktör, och är som alla långivare underställda Finansinspektionens tillsyn.

Sammanfattning

Viakredit erbjuder en smidig tjänst som är enkel att ansöka om. Till skillnad från många andra kontokrediter utbetalas dock hela krediten omedelbart, vilket många kredittagare kan uppleva som en nackdel. Viakredit tillämpar inga fasta avgifter utöver månadsräntan. Kundtjänsten håller goda öppettider och erbjuder personlig rådgivning.

Kontakt