/ 5 ( Omdömen)
Skriv recension

Om Daypay

DayPay är en ganska ny aktör på den svenska marknaden för snabba privatlån. Sedan 2011 har de försett konsumenter med denna tjänst, och har etablerat sig som en seriös och betrodd långivare.

Villkor

För att kunna beviljas ett lån hos DayPay måste du vara minst 20 år gammal och folkbokförd i Sverige. DayPay accepterar inte skulder hos Kronofogden, men kan eventuellt bevilja lån trots att du har en betalningsanmärkning. Då krävs att den är ganska gammal, eller annars mindre betydelsefull.

Det maximala beloppet du kan låna hos DayPay är 20 000 kronor. Löptiderna avgörs av hur stort ditt lånebelopp är. Om du lånar mindre än 3 000 kronor, måste lånet återbetalas inom 30 dagar. Vid högre lånebelopp kan löptiderna vara upp till 5 år.

DayPay har en förhållandevis hög ränta, men saknar å andra sidan andra fasta kostnader. Fördelen för dig som kund är att du enkelt kan förutse hur mycket lånet kommer att kosta dig.

Återbetalningen kan ske med faktura eller autogiro, beroende på vad du och DayPay avtalar om.

Ansökningsprocessen

Om du vill ta ett lån hos DayPay ansöker du online, på deras hemsida. Du fyller först i önskat belopp, och ser då vilken löptid du får. Därefter kan du fylla i personuppgifter och viss information om din ekonomi som DayPay efterfrågar. En kreditprövning görs sedan, dock inte hos UC om lånebeloppet understiger 10 000 kronor. Endast för högre belopp vänder sig DayPay till UC.

Som ny kund hos DayPay blir du efter ansökan uppringd för att säkerställa din identitet och eventuellt komplettera viss information. Därefter måste du signera lånerbjudandet, vilket du kan göra omedelbart med din e-legitimation. Pengarna kommer till ditt konto senast nästa bankdag. Om du har ditt konto hos Swedbank eller Handelsbanken, finns möjlighet till omedelbar överföring, alla dagar i veckan. Till övriga banker kan pengarna komma fram redan samma dag, om du har lämnat in din låneansökan innan kl 13:00.

Service

DayPay har gjort sin kundtjänst till en prioritet och håller den öppen alla dagar i veckan. På vardagar från kl 09:00 till 18:00 och på helger från kl 11:00 till 15:00.

Hemsidan är lättnavigerad och mycket informativ. Utöver information om de egna tjänsterna, kan du där läsa allmänna råd om lån och skuldsättning.

Trygghet

DayPay har som uttryckligt mål att inga av deras kunder ska hamna i ekonomiska problem. De är noggranna med riklig information, om både de egna lånen och privatekonomiska konsekvenser av lån överhuvudtaget.

Att de är restriktiva med att godkänna lån till personer med betalningsanmärkningar tyder på en seriös inställning och god kreditsed. Som långivare står de under Finansinspektionens tillsyn.

Allt detta borgar för att du som låntagare bör känna dig trygg med DayPay.

Sammanfattning

DayPay är en populär långivare för relativt snabba lån på upp till 20 000 kronor. De erbjuder en förhållandevis hög fast ränta, utan andra fasta avgifter. Löptiden bestäms utifrån det belopp du lånar: ju högre belopp desto längre löptid.

DayPay kan komma att godkänna lån till dig med en betalningsanmärkning, under förutsättning att den är gammal eller annars betydelselös. De har god kundservice och en mycket informativ hemsida.

Kontakt