/ 5 ( Omdömen)
Skriv recension

Om Frogtail

Frogtail ingår i det norska finans- och kreditföretaget Folkefinansgruppen som har funnits sedan 2006. Frogtail tillhandahåller privatlån på mellan 1 000 och 50 000 kronor för den svenska marknaden.

Villkor

De grundläggande krav som Frogtail ställer på dig som vill ta ett lån är att du måste vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Du måste därtill sakna skulder hos Kronofogden och ha en taxerad inkomst.

Hos Frogtail kan du som sagt låna mellan 1 000 kronor och 50 000 kronor. Löptiderna kan variera mellan en och 36 månader. Räntesatsen bestäms individuellt för varje låntagare efter genomförd kreditprövning. För närvarande varierar Frogtails räntor mellan 9,9 % och 39 %, för lån med en löptid om två till tre år.

Eftersom det är privatlån Frogtail ger, behöver du inte ställa någon säkerhet för lånet, eller binda dig till något visst syfte för de lånade pengarna.

Återbetalningarna sker via autogiro, vilket försäkrar såväl dig som Frogtail om att du inte kommer att glömma någon betalning.

Ansökningsprocessen

Hos Frogtail ansöker du om ett lån digitalt, genom deras hemsida. Även om du kan skicka in din ansökan när du vill, blir den handlagd först under Frogtails öppettider.

Om din ansökan blir beviljad så gör Frogtail direkt en utbetalning av det lånade beloppet till ditt angivna bankkonto. Om ansökan blev beviljad innan kl 13:00, kommer pengarna vara på ditt konto nästkommande bankdag. Om du har ditt konto hos Nordea och dessutom fick ditt lån bevilja innan kl 10:30, kan pengarna vara på ditt konto redan samma dag.

Eftersom ansökan görs genom Frogtails hemsida kan du använda mobilen eller surfplattan såväl som datorn.

Service

Frogtail har gjort en bra kundservice till sin prioritet och har öppet veckans alla dagar. På vardagar kan du nå kundtjänsten mellan kl 09:00 och 20:00, och på helger håller de öppet mellan kl 12:00 och 17:00.

Frogtails hemsida är lättnavigerad och innehåller bra information. Du bör hitta svar på alla frågor du har där.

Trygghet

Frogtails moderbolag Folkefinansgruppen står under såväl den svenska som den norska Finansinspektionens tillsyn. Att de har funnits sedan 2006 visar på en framgångsrik affärsidé och ett stabilt företag. Det bör alltså vara en trygg affär för dig att ta ett lån hos Frogtail.

Sammanfattning

Frogtail är en populär och växande långivare på den svenska marknaden. De ägs av ett väl etablerat och erfaret nordisk företag. De har god kundservice och seriösa, skäliga villkor för sina lån.

Kontakt

  •  Medborgarplatsen 3, Söderhallarna plan 10 102 66 Stockholm
  •  0770-99 20 00
  •  info@frogtail.se