/ 5 ( Omdömen)
Skriv recension

Om Lånbutiken

Bakom Lånbutiken står ytterst moderbolaget Dollar Financial Group, som är en av världens största långivare, med över 5 000 anställda. Lånbutiken erbjuder konsumenter så kallade smslån – alltså i praktiken privatlån med förhållandevis låga belopp och korta löptider.

Villkor

Lånbutiken kräver att du som ansöker om ett lån är minst 20 år gammal, samt har en sund betalningshistorik. Lånbutiken beviljar inte ansökningar från personer som har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Därtill begär Lånbutiken att du har varit folkbokförd i Sverige de senaste två åren. Dock finns inga krav på viss årlig inkomst eller liknande.

Lånbutiken erbjuder tre olika lån: snabblån, smslån och brukslån. Snabb och smslån har ett högsta lånebelopp på 12 000 kronor, medan brukslånen kan vara så höga som 15 000 kronor.

Löptiderna varierar beroende på vilken lånetyp du väljer. Snabb- och smslån återbetalas inom högst 90 dagar. Brukslånen har dock en maximal löptid om 49 månader.

Brukslånen fungerar som ett slags kreditkonto, eller kreditkort utan själva kortet. Lånet du beviljas är ett maximalt kreditbelopp, som du sedan kan utnyttja i den takt du önskar. Återbetalningen sker månatligen med minst 500 kronor, eller 10 % av den utnyttjade delen av den beviljade krediten.

Du får låna upp till 5 000 kronor om du vill identifiera dig med ditt mobilabonnemang. För högre belopp krävs ett BankID.

Lånbutiken tillämpar idag ett räntespann mellan 7,7 % och 23 %.

Ansökningsprocessen

Hos Lånbutiken måste du ansöka om ditt lån på deras hemsida. Du fyller i ett formulär med efterfrågade personuppgifter, och får ett preliminärt besked direkt vid ansökan. Om du accepterar det erbjudande som presenteras i beskedet, görs en kreditprövning av dig varpå du får ett slutligt besked inom några timmar. Du får sedan, om du vill, binda dig till erbjudandet i det slutliga beskedet, antingen genom ditt mobilabonnemang för lägre belopp, eller med ditt BankID för högre summor. När Lånbutiken mottagit ditt godkännande utbetalar de pengarna till ditt angivna bankkonto.

Service

Lånbutikens kundtjänst håller god tillgänglighet med öppettider på såväl lördagar som vardagar. Under vardagar kan du nå dem mellan kl 07:00 och kl 21:00, medan de på lördagar håller öppet från kl 09:00 till kl 17:00. För att göra själva ansökan måste du dock använda formuläret på Lånbutikens hemsida.

Hemsidan är informativ men något svårnavigerad.

Trygghet

Det är en trygghet för dig som kund att Lånbutiken ägs av ett av världens största företag inom konsumentkrediter. Du kan förlita dig på att Lånbutiken är ett kompetent, stabilt och seriöst bolag att göra affärer med. Som alla svenska långivare står de under Finansinspektionens tillsyn. Du kan således som låntagare känna dig trygg med Lånbutiken.

Sammanfattning

Lånbutiken är dotterbolag till en av världens största aktörer på marknaden, med över 5 000 anställda. Du kan välja mellan tre typer av lån, varav det ena fungerar som ett kreditkonto med upp till 15 000 kronors kredit. Deras kundtjänst är tillgänglig och kompetent, och Lånbutiken får genomgående goda omdömen av nuvarande och tidigare kunder.

Kontakt