/ 5 ( Omdömen)
Skriv recension

Om Leasy Minilån

Leasy är en etablerad och populär långivare som ägs av Thorn. Thorn har sedan 1960-talet varit en ledande aktör på den svenska marknaden för uthyrnings- och finansieringstjänster inom hemelektronik.

Villkor

Om du vill ta ett lån av Leasy minilån måste du vara minst 20 år gammal samt svensk medborgare. Leasy minilån kommer dessutom neka din ansökan om du har betalningsanmärkningar.

Som namnet avslöjar ger Leasy minilån förhållandevis små privatlån. Det högsta belopp du kan låna är 10 000 kronor. Dock är löptiderna ovanligt långa för så små lån – du kan välja att återbetala ditt lån på 12, 24 eller 36 månader.

En stor fördel med Leasy minilån är att de erbjuder dig två betalningsfria månader under ditt låns löptid. De tillåter dock inte att dessa två månader läggs inom samma kalenderår. När du önskar utnyttja erbjudandet ska du som låntagare meddela Leasy minilån senast den femte i den månad som du vill ska vara betalningsfri. Under denna månad slipper du alltså såväl ränta som eventuella andra avgifter.

Som de flesta långivare bestämmer Leasy minilån räntan i varje enskilt fall, efter genomförd kreditprövning. Din ränta hos Leasy minilån kommer att ligga någonstans i spannet 9,9 % till 21,6 %. Andra kostnader som uppkommer om du tar ett lån av Leasy minilån är en uppläggningsavgift på 495 kronor. Därtill tar de ut en så kallad administrationsavgift varje månad på 39 eller 19 kronor, beroende på om du betalar av ditt lån med autogiro eller enskilda fakturor.

Ansökningsprocessen

Leasy minilån tillämpar onlineansökningar. Du kan snabbt fylla i en blankett på deras hemsida, och skicka in den så enkelt som med ett musklick. Du ombes ange en del personuppgifter och personlig information, som kommer att ligga till grund för en kreditvärdering. Du får svar inom 24 timmar, så länge du ansöker under Leasy minilåns öppettider. Om din ansökan beviljas kommer ett lånerbjudande med svaret, som du, om du accepterar det, kan signera med hjälp av din e-legitimation. Det går att sköta ärendet med vanlig postgång, om du hellre vill skriva under manuellt. Detta kommer dock fördröja utbetalningen av ditt lån med några dagar.

Efter det att Leasy minilån mottagit din underskrift eller digitala signatur, får du dina pengar samma dag, eller dagen efter.

Service

Leasy minilån har en pedagogisk och lättnavigerad hemsida. Ansökningsprocessen är smidig och enkel, men ändå tydlig för dig som låntagare.

Därtill har Leasy minilån en mycket tillgänglig kundtjänst, som håller öppet även på helger. Under vardagar kan du nå dem mellan kl 08:00 och 18:00, medan de under helger har öppet från kl 10:00 till kl 16:00.

Trygghet

Bakom Leasy minilån står det välkända och långlivade Thorn. Detta borgar för ett seriöst förfarande, och ett stabilt, långsiktigt företag.

Leasy minilån har snabbt blivit en av marknadens ledande aktörer, och beviljar en hög andel av inkommande ansökningar. Deras krav är ganska höga, utan att vara orimliga. Som alla svenska långivare står Leasy minilån under Finansinspektionens tillsyn. Som låntagare bör du känna dig trygg med att göra affärer med Leasy minilån.

Sammanfattning

Leasy minilån är dotterbolag till ett av sveriges mest etablerade och långlivade företag inom finansieringstjänster för konsumenter. De erbjuder förhållandevis långa löptider på sina lån, och två betalningsfria månader. De har dock ganska höga avgifter, så ha koll på vad den effektiva räntan på ditt lån kommer att bli. Kundtjänsten har god öppettider och upplevs som mycket hjälpsam.

Kontakt