5 / 5 ( 25 Omdömen)
Skriv recension

Om Zmarta

Zmarta ägs av Freedom Finance, som är en erfaren låneförmedlare på den svenska marknaden. Zmarta förmedlar lån hos en mängd uppskattade och pålitliga givare av privatlån. Att använda Zmartas tjänster är ett snabbt och enkelt sätt att jämföra olika lånerbjudanden. Du kan dessutom jämföra fler populära produkter och tjänster, som kreditkort och försäkringar.

Villkor

Om du vill ansöka om privatlån genom Zmarta måste du vara 18 år eller äldre och ha en årlig inkomst på minst 100 000 kronor. Zmarta vill vidare att du har en fast bostad i Sverige samt saknar skulder hos kronofogden. Vissa av de långivare som Zmarta arbetar med accepterar dock betalningsanmärkningar. Dessa långivare kan dock ha något strängare villkor.

Zmarta förmedlar endast kontakten mellan dig och långivaren. Du ingår alltså inga avtal med just Zmarta. Det är därför svårt att på förhand säga vilka villkor, räntor och avgifter som gäller. Detta får du reda på först när de olika erbjudandena börjar komma. Zmartas tjänst går just ut på att ge dig ett enkelt sätt att jämföra alla dessa erbjudanden, trots att du bara gör en enda ansökan genom dem.

Ansökningsprocessen

Att ansöka om ett lån genom Zmarta innebär ingen kostnad för dig som låntagare. Du kan göra ansökan på deras hemsida, eller genom att ringa deras kundtjänst och prata direkt med en handläggare.

Du anger dina personuppgifter till Zmarta, som vill veta en del om dina ekonomiska omständigheter och din levnadssituation. Därefter gör de en kreditprövning av dig hos UC, vars resultat de sedan delar med sig av till alla de olika långivare de ansöker hos. Detta är en stor fördel, eftersom du därmed i praktiken gör många ansökningar med bara en kreditprövning. Om många kreditprövningar registreras i ditt namn hos UC, kan din framtida kreditvärdighet påverkas negativt.

Inom någon timme börjar du få svar från de långivare Zmarta ansökt hos för din räkning. Du kan i lugn och ro välja ut det som passar dig bäst. Därefter skickar Zmarta ett låneavtal till dig som du undertecknar och returnerar. Efter det att Zmarta mottagit din underskrift finns pengarna på ditt angivna bankkonto inom tre bankdagar.

Service

Dessvärre är Zmartas kundtjänst endast öppen på vardagar. Du når dem då mellan kl 09:00 och 17:00. Du kan dock även chatta med dem genom deras hemsida. Trots något dålig tillgänglighet är personalen professionell och kunnig, och ger ett trevligt intryck enligt tidigare kunder.

Hemsidan är snyggt och enkelt designad. Den är lätt att navigera, och du bör hitta all information du behöver där.

Trygghet

Bakom sig har Zmarta en väl etablerad och erfaren förmedlare av privatlån. Företaget är således stabilt, och deras affärsidé vilar på ditt förtroende för dem som kund. Att de ställer ganska höga krav på sina kunder, visar att de inte är intresserade av att förmedla lån till oseriösa långivare.

Sammanfattning

Att använda Zmarta är ett enkelt och snabbt sätt för dig att jämföra många olika långivares erbjudanden. En stor fördel är att du genom Zmarta kan hämta in många erbjudanden med bara en kreditprövning hos UC, så din kreditvärdighet inte påverkas för mycket. Zmarta förmedlar bara lån till seriösa långivare, och lever på att låntagare som du har förtroende för dem. Tjänsten är gratis för dig. Tyvärr har Zmartas kundtjänst förhållandevis dåliga öppettider, men personalen upplevs som professionell och hjälpsam.

Kontakt